Zašto voziti bicikl?

trekking-bicikl

Proljeće je napokon stiglo!

Toplina sunca i duži dani mame na izlazak u prirodu u kojoj se sve budi, cvate, buja… Dok će neki  jedva čekati da pobjegnu izvan grada, u šumu ili na more, drugi će se samo „usidriti“ na nekoj sunčanoj terasi uz šalicu kave, novine ili mobitel, pronalazeći gomilu izgovora da se ne pokrenu.

Nedostatak kondicije, višak kilograma, visoki tlak… sve su to razlozi koji te ne smiju sputavati da budeš fizički aktivan, da uživaš u svakom proljetnom danu, u svakoj zraci sunca i da u konačnici učiniš nešto za svoje zdravlje.

Biciklizam je savršen, za tijelo, za um, ali i za novčanik. Bicikliranjem jačaš svoje tijelo, mišići rade, izgrađuju se, topi se višak masnoće nakupljene tijekom zimskog ljenčarenja.

Zašto ne odvoziti jednu lijepu biciklističku rutu umjesto  plaćanja članarine u nekom fitness centru i beskonačnog dizanja utega s pogledom u ogledalo? Vježbanjem se u mozgu povećava razina endorfina – molekule koja utječe na cjelokupno raspoloženje, suzbija osjećaj boli, povećava elan, smanjuje razinu umora. Boravak na svježem zraku, nakon napornog i zahtjevnog radnog dana ili tjedna, uz određenu fizičku aktivnost „resetirati“ će tvoj um i pružiti ti osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva.

Biciklizam ti daje osjećaj slobode – od točke A do točke B u svom vlastitom ritmu, bez voznog reda. Staneš tamo gdje ti se sviđa, gdje te zaustavi miris cvijeća ili pogled na jezero, planinski vrh, pticu u krošnji. Ako sa sobom povedeš obitelj ili ekipu prijatelja, zabava je zajamčena. Možeš se pridružiti i brojnim biciklistima na organiziranim biciklijadama, gdje ćeš upoznati neko novo mjesto, otkriti nove zanimljivosti, kušati nove okuse, steći nove prijatelje.

Sigurni smo da ćeš vrlo brzo postati pravi biciklistički fan! Pokušati odvoziti još kilometar-dva više nego jučer, popeti se na ono brdo koje je prošli tjedan bilo ipak previsoko.

I s vjetrom u kosi i s osmijehom od uha do uha uživati u slobodi koju ti pruža svaki trenutak proveden na biciklu.

Comments are closed.